fbpx Tanácsok használt ágy vásárlásához | Pro Klinimed XXI Kft. Ugrás a tartalomra
comment_count

Használt ágy vásárlása - mire figyeljünk?

Mire figyeljünk használt ápolási ágy vásárlásakor? Az évek során rengeteg visszajelzést kaptunk ezzel kapcsolatban ügyfeleinktől, ezért úgy gondoltuk a legfontosabb tapasztalatokat összegyűjtjük egy helyre. Reméljük, hogy ez a pár tanács segítséget fog nyújtani a használt ápolási (kórházi) ágy vásárlását tervezőknek.

A kórházi ágy nem otthonápolási ágy

Sokan abba hibába esnek, hogy az ágy keresése során valamiért előnyben részesítik a kórházi ágyakat. Ezzel szemben a valóság az, hogy az elektromos ágyak között igazából nincs hatalmas tudásbeli különbség. A kórházi ágyakat kórházban történő használatra tervezték ezért a megjelenése, külső felépítése is ehhez igazodik. Az ápolási, otthonápolási ágyak minden esetben bartságosabb külsővel rendelkeznek (fa hatású megjelenés, melegebb színek), de az elektromos funkciók megegyeznek a kórházi ágyakéval (az intenzív ágyaktól most tekintsünk el). Az otthonápolási ágyakat emellett több darabra lehet szétszerelni, így bármilyen helyiségben könnyen felállíthatók, szállításuk is egyszerűbb.

Garancia, alkatrész ellátás

Talán a legfontosabb kérdés, hogy az eladó a használt ágyra vállal-e garanciát és ő vállaja-e az ágy garanciális időn túli javítását. Amennyiben igen érdemes rákérdezni, hogy mennyi ideig biztosított az alaktrész utánpótlás az adott ágyhoz. Leginkább akkor érezhetjük magunkat biztonságban, ha erről az eladó irásban nyilatkozik az ágy értékesítésekor. 
Sokszor találkozunk olyan esettel, hogy az ágyról előzőleg eltávolították a típuscímkét és a gyári számot. Az ezeken található adatokból lenne pontosan beazonosítható az ágy. A típuscímkén megtalálható az ágy gyártója, típusa, a gyártás ideje, további adatok. A gyári szám szintén segítséget nyújthat az ágy beazonosításában, ha nem található a típuscímke.

Burmeier típuscímke - az ágy névjegykártyája

 

 







1. kép - Burmeier ágy típuscímkéje (minta)

Mindenképpen gyanakvással kezeljük azokat az ágyakat, melyekről előzőleg eltávolították a típuscímkét. A címke és a gyári szám hiányában nagyon nehéz az ágy utólagos beazonosítása, korának meghatározása. Mi minden esetben azt javasoljuk, hogy próbálják meg megkeresni az ágy gyártójának magyarországi képviselőjét. Segítségükkel utána tudnak nézni, hogy a kiszemelt ágyhoz rendelhető-e még alkatrész. A főbb alkatrészek (távirányító, emelőmotor, stb.) árai támpontot nyújthatnak, hogy később milyen összegű lehet az ágy javítása és ez milyen arányban áll az ágy használt árával. Találkoztunk olyan esettel, ahol a betegkapaszkodó utólagos beszerzésének költsége megközelítette volna az ágy vételárát.

Használt ágyat megbízható forrásból

Amennyiben a fenti szempontok szerint válsztunk használt ágyat akkor nagy valószínűséggel sokáig tudjuk megelégedéssel használni a kiválasztott ágyat. Egy műszaki berendezés bármikor elromolhat, de a megfelelő szerviz háttér ez nem okozhat porblémát.

A bérlési rendszerünkben használt pár éves ágyakat (az ágyakat újonnan szerzzük be közvetlenül a gyártótól) 1 éves jótállással tőlünk is vásárolhat. Az általunk forgalmazott márkák esetében szívesen adunk tanácsot és segítséget nyújtunk a más eladónál kiválasztott ágy leellenőrzésében.

 

Share this post

Comments (0)