Nem, a betegkapaszkodó minden otthonápolási ágyunknál alaptartozék, így azt Önnnek nem kell külön bérelnie. Amennyiben szükséges további kiegészítőket bérelhet az otthonápolási ágyhoz (pl. kiszállást segítő kapaszkodó, szerverasztal, oldalrács magasító, stb.).

Igen, minden általunk bérbeadott otthonápolási ágyon található biztonsági oldalrács pár. Az oldalrácsok használatát a kollégáink minden esetben bemutatják az ágy összeszerelése után.

A matracon van egy mosható, fertőtleníthető huzat, melyet csak deréktájékon érdemes gumilepedővel fedni. Szennyeződés esetén nem klóros mosószerrel vagy fertőtlenítőszerrel (Dettol, Sanitol Drogériákban kapható) letisztítva és szárazra törölve tovább használható.

A mindennapokban használt, a beteg által kedvelt pamut ágyneművel ágyazhatunk. A matrac 200 x 90 cm, lehetőleg körben gumis pamutlepedőt használjunk, így a fekvő felület mozgatásakor nem csúszik le a lepedő, nem gyűrődik, nem kell igazgatni.

Az ágyat négy darabra szedve szállítják kollégáink, bárhova be tudják vinni, ajtómérettől függetlenül. Külső mérete 101 cm széles és 218 cm hosszú, a beteg ellátásakor az idális, ha körbejárható, így lehetőség szerint 2 méter x 3 méteres helyet érdemes előkészíteni.